Wat is de beste plek in huis voor een bench?

Zoek voor de bench een fijne rustige plek in huis. Liefst in een hoek waardoor de pup zich een beetje beschut voelt. Zorg ervoor dat het niet tocht op die plek en de temperatuur aangenaam is. Niet direct naast een deur die veel gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat het te onrustig is. De bench mag in een afgesloten kamer gezet worden zodat er niemand te zien is, maar mag ook best in de huiskamer gezet worden. Wanneer je ziet dat het pup goed zijn rust kan nemen is het prima. Is er teveel geluid rondom en merk je dat hij zich daarvoor moeilijk kan afscheiden, kijk dan of je een rustigere plek kunt vinden.

Richt de bench in als slaapplek. Als de pup moe wordt en wil gaan slapen, pak hem dan rustig op en breng hem naar de bench. Na een paar dagen zul je merken dat de pup uit zichzelf, als hij moe is, de bench op zal zoeken.

Gebruik nooit kranten in de bench, maar gebruik hiervoor liever een oude handdoek of dekentje wat makkelijk uitgewassen kan worden. Kranten in de bench zorgt ervoor dat de hond waarschijnlijk zijn behoefte zal doen in de bench. Door steeds te zorgen voor een schone handdoek of dekentje zal hij proberen dit zo lang mogelijk schoon te houden.