Aanschaf van een hond

Aanschaf van een hond geeft naast ontzettend veel liefde en plezier ook een verantwoordelijkheid mee. Voordat je een puppy in huis neemt, moet je hier natuurlijk wel goed over nadenken.
Natuurlijk is het heel gezellig om een hond in huis te nemen. Er is altijd iemand thuis die je kwispelend en blij verwelkomt. Voor kinderen is het erg goed om met een hond op te groeien. Ze hebben een leuk speelkameraatje erbij en leren ergens voor te zorgen. Voor ouderen is het ook erg fijn om een hond in huis te hebben. Nooit alleen in huis, lekker een gezond wandelingetje maken waarbij vaak ook nog gekletst kan worden met andere hondeneigenaren. Zo kunnen wij nog vele voorbeelden geven waarom een hond een ontzettend lieve en fijne gezinslid kan zijn. Maar een hond heeft regelmaat nodig, bewegingsmogelijkheden, eten en zorg. Dus het vergt een sociale maar ook financiële verantwoordelijkheid.

Zorg ervoor dat je voorbereid bent op de komst van een nieuw “gezinslid”. Neem geen overhaaste beslissing bij het nemen van een puppy. Als je besluit een hond aan te schaffen, doe je dat voor jaren!

Een reu of teef?

De keuze voor een reu (mannetjeshond) of teef (vrouwtjeshond) is voor de één een vanzelfsprekende keuze, voor de ander een lastige overweging.

Hieronder enkele tips, die je zou kunnen helpen, bij het maken van de keuze.

Over het algemeen wordt gezegd, dat reuen wat zelfstandiger zijn en teven wat aanhankelijker. Het karakter van de hond wordt ook gedeeltelijk bepaald door raskenmerken.

Zo is de aanleg van een Jack-Russel heel anders dan van een Boomer. Een boomer is qua karakter een makkelijke en sociale hond. Er is dan ook qua karakter weinig verschil tussen een reu of teef.

Een klein verschil is dat teven vaak wat feller en vinniger zijn tijdens de loopsheid, terwijl reuen onderling vaak willen kijken waar ze staan in de rangorde.

Een ongecastreerde reu markeert zijn territorium en een teef, die niet gesteriliseerd is, wordt +/- 2 x per jaar, loops. Mocht je niet van plan zijn ooit een nestje te krijgen, dan kun je ze laten steriliseren, waardoor een reu minder sterk de neiging heeft te markeren en een teefje niet meer loops wordt.

Heb je al een hond in huis?

Houd dan rekening met het karakter en geslacht van de al aanwezige hond.

Kies je bij een tweede hond, voor een hond van het andere geslacht? Hou je er dan rekening mee dat wanneer je niets doet, de kans groot is dat ze zelf gaan zorgen voor gezinsuitbreiding. Op zich een hele mooie ervaring, maar dan moet je hier wel heel bewust voor kiezen.

Verschillen tussen reu en teef zijn verder dat een niet gecastreerde reu ‘verliefd’ kan worden op loopse teven in zijn omgeving. Een reu kan dagen van slag zijn en proberen te ontsnappen om bij het loopse teefje te komen. Een niet gesteriliseerde teef wordt loops en kan dan soms wegloperig worden. Je moet in ieder geval zelf voorkomen dat ze ongewenst gedekt wordt.

Let wel; elke hond en elk ras is anders. Het is vaak maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft.

Onze werkwijze

Je kunt met ons contact leggen om een afspraak in te plannen. Deze afspraak is altijd geheel vrijblijvend. Wij maken dan tijd vrij zodat jij kennis kan maken met de pup en voldoende kennis over de puppy over te brengen. In de meeste gevallen heeft de pup leeftijd dat hij de kennel mag verlaten. Indien dit niet het geval is kun je ook de pup bij ons reserveren. Wij vragen hiervoor een aanbetaling. Na de aanbetaling is de reservering definitief. En wij zorgen in de tussenperiode met alle liefde de pup zodat hij naar zijn nieuwe huis kan.

Ophalen van jullie nieuwe gezinslid

Wat ontzettend leuk dat jullie een nieuw gezinslid uit wordt bereid met een puppy. Als de puppy de kennel mag verlaten is het tijd om naar zijn nieuwe huis te gaan. We sommen hier voorbeeld van eerste benodigdheden, denk aan: halsbandje, riempje, speelgoed, bench, puppyvoer enzovoorts. Bij het afhalen van jullie pup krijg je naast de koopovereenkomst, paspoort, puppygids een puppypakket mee. In een puppypakket zit o.a. informatie, presentje en puppybrokken voor paar dagen. Als je gaat voeren van een andere voerleverancier is het verstandig om in het begin het voer te mixen met het voer uit het puppypakket. De puppy is eenmaal ons puppyvoer gewend.

De puppy kan op schoot, achterbank of via een bench worden vervoerd. Iedere pup reageert anders. In het begin zal een puppy nog even moeten wennen aan jullie. Een puppy kan een klein beetje wagenziek worden, dus houdt hiermee rekening mee.

Tip: ga je vaker met je gezelschapsdier op pad. In de auto kan de temperatuur flink oplopen. Laat de hond nooit alleen achter in de auto, ook niet met het raam open of in de schaduw. Ook met het raam open kan de temperatuur in de auto snel stijgen.

Geboorte registratie pups

De registratie (verplicht sinds 1 april 2013) van onze pups, doen wij bij de erkende databank  www.huisdier-registratie.nl. Honden kunnen hier ook door de nieuwe eigenaar worden geregistreerd. Je hebt verder hierin ook de mogelijkheid om een dossier aan te leggen waarin de medische gegevens, archief en foto’s kunnen worden vastgelegd. De puppy’s worden binnen zeven weken na de geboorte geïdentificeerd met een uniek chip(nummer).

Bij aankoop van een puppy krijg je van ons een puppypakket mee. Deze hebben wij zelf samengesteld met o.a. belangrijke informatie waaronder uitleg hoe je pup kunt registeren bij de eerdergenoemde site.