Wat ontzettend leuk dat jullie een nieuw gezinslid uit wordt bereid met een puppy. Als de puppy de kennel mag verlaten is het tijd om naar zijn nieuwe huis te gaan. We sommen hier voorbeeld van eerste benodigdheden, denk aan: halsbandje, riempje, speelgoed, bench, puppyvoer enzovoorts. Bij het afhalen van jullie pup krijg je naast de koopovereenkomst, paspoort, puppygids een puppypakket mee. In een puppypakket zit o.a. informatie, presentje en puppybrokken voor paar dagen. Als je gaat voeren van een andere voerleverancier is het verstandig om in het begin het voer te mixen met het voer uit het puppypakket. De puppy is eenmaal ons puppyvoer gewend.

De puppy kan op schoot, achterbank of via een bench worden vervoerd. Iedere pup reageert anders. In het begin zal een puppy nog even moeten wennen aan jullie. Een puppy kan een klein beetje wagenziek worden, dus houdt hiermee rekening mee.

Tip: ga je vaker met je gezelschapsdier op pad. In de auto kan de temperatuur flink oplopen. Laat de hond nooit alleen achter in de auto, ook niet met het raam open of in de schaduw. Ook met het raam open kan de temperatuur in de auto snel stijgen.