Hoe kunnen we de eerste nachten zo goed mogelijk doorkomen?

De eerste nacht dat je je pup in huis hebt, kan zwaar zijn. Vroeger was de standaardoplossing om de pup zo ver mogelijk van je bed te zetten en te proberen om door het (mogelijke) gepiep heen te slapen. Tegenwoordig zijn er ook andere adviezen.

Zodra je je puppy mee naar huis krijgt, verandert er veel voor hem. Weg van het vertrouwde nest, geen warmte meer van moeder en de broertjes en zusjes. Natuurlijk zal uiteindelijk jouw liefde alles goed maken. Zorg ervoor dat je de brokjes rond 18.00 uur wegzet en een 1-2 uur voordat je naar bed gaat, zet je ook het water weg. Laat je pup vlak voordat jezelf naar bed gaat nog een keer uitgebreid uit. Doe de pup na het wandelingetje in een bench. Zorg ervoor dat de bench niet midden in een grote kamer staat, maar ergens in een hoekje tegen een muur of wand. Dan ligt hij beschut en warm. Leg er een warm dekentje en een grote knuffel bij, waar hij lekker tegenaan kan gaan liggen. Dat zal zij doen denken aan zijn moeder, broertjes en zusjes.

Extra tip: Leg de nacht voordat de puppy in huis komt, zijn schone dekentje bij jouw in bed. Dan zit daar jullie vertrouwde geur aan. Eventueel kunt je vragen naar een stukje stof en deken vanuit de kennel. Dan heeft hij ook zijn oude geurtje nog bij zich.

Mocht het zijn dat je puppy ondanks deze maatregelen toch aanhoudend hard blijft piepen, ga dan even kijken en stel zij gerust. Ga niet bij elk piepje kijken, dan heeft hij snel genoeg in de gaten dat ALS hij piept, vanzelf iemand komt.

Sta ’s ochtends op tijd op, en laat de pup meteen uit. Dan kunnen jullie samen weer een fijne gezellige dag tegemoet gaan.

Je zult merken dat het piepen ’s nachts snel stopt wanneer jullie pup zich thuis gaat voelen.